Het Team

Een echt familiebedrijf

Buitencentrum Het WIJ-land wordt gerund door de familie Siemerink.
Wij stellen ons graag aan jullie voor. 

Hedy Siemerink


Persoonlijk begeleider

Onderwijsbevoegd
Paardencoach; specialisatie zorgkinderen
Horse boy Practitioner  
Instructrice

Marianne Siemerink

Teamleider
Persoonlijk begeleider

Big geregistreerd verpleegkundige psychiatrie
Mindfulness trainer (specialisatie kids met ASS)

Suzanne van Essen


Persoonlijk begeleider

Verzorgende IG
Paardencoach
Instructrice en Horse boy Practitioner in opleiding

Gerard Siemerink


Terrein en onderhoud

Voormalig leidinggevende in de bouw

Hedy Siemerink

'anderen laten groeien met de inzet van paarden; het voelt als mijn roeping'

Al van kinds af aan heb ik een bijzondere band met dieren en het buiten in beweging zijn. Hoe ouder ik werd, hoe zichtbaarder dat ik dezelfde band ook snel met kinderen en jongeren wist te maken. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs miste ik het buiten zijn en het werken met dieren. Ik volgde een opleiding tot instructeur ‘Natural Horsemanship’, het natuurlijk omgaan met paarden. In de jaren die volgden gaf ik kleinschalig rijlessen aan jonge kinderen, veelal kinderen met een zogenaamd rugzakje.


En toen kwam “de Paardenjongen” op mijn pad;
 het boek beschrijft het levensverhaal van Rupert Isaacson en zijn autistische zoon. Hij beschrijft in zijn boek o.a. de kalmerende werking van paarden en het buiten zijn; precies wat ik zelf ervaarde en bij de kinderen zag gebeuren! In de Horse Boy Methode vond ik de wetenschappelijke onderbouwing van mijn (eigen) ervaringen. Na de opleidingen tot Horse Boy Practitioner ben ik mij verder gaan opleiden tot paardencoach, met als specialisatie “kinderen met een prikkelverwerkingsstoornis”

Marianne Siemerink

'vriendelijke aandacht voor mezelf en de ander'

Steeds weer kwam het zelfde thema langs in mijn leven. Ik miste de vrijheid om mijn eigen weg te gaan. Ik was 30 toen ik echt besefte dat ik in een kooi leefde met de regels die me als kind waren bijgebracht.

En toen kwam mijn keerpunt. Ik weet nog waar ik stond toen ik me realiseerde dat ik me altijd aanpaste aan de ander. Zo ongelofelijk niet trouw aan mezelf. Wat wilde ik? Ik wilde staan voor wat voor mij belangrijk was en niet wat de Goegemeente er van vond.
Het bleek een zoektocht naar ‘Wat heb Ik nodig?’. 

De oplossing zat verborgen in een combinatie van omgaan met wat er is en de vrijheid pakken om mijn weg te volgen. Ik word nog iedere keer blij als ik in de mindfulness-training of de coaching de ander zie groeien. Zo eenvoudig! En ik groei nog iedere dag mee!

Dit is typisch Marianne:
Ik ben altijd in ontwikkeling
Ik ben vriendelijk en empatisch
Ik ben een doorzetter tot het gaatje
Ik ben recht voor de raap / no nonsense
Ik leef in een spirituele wereld, met beide voeten op de grond.
  Als het zweverig wordt dan haak ik af. 
Ik denk dat iedereen een mogelijkheid heeft tot meer kwaliteit van leven.

marianne

Suzanne van Essen

'mijn oma riep vroeger al: "jij gaat later iets met paarden doen"

Op mijn negende had ik een fantastische pony, een haflinger genaamd Samson. Bij hem leerde ik in vertrouwen tot rust te komen en werd ik dapperder, waardoor ik mijn eigenwijze ‘vrije’ koppie kon ontwikkelen. Moeilijke periodes in mijn jeugd en als jongvolwassene brachten me soms van het pad af, maar door eigen wilskracht, zingeving en liefde te vinden kroop ik steeds weer uit de modder.

Inmiddels heb ik (uiteraard) wederom een haflinger en mag ik hém leren hoe mooi het is om in samenwerking te leren en leven. Momenteel doe ik de opleiding ‘Natural Horsemanship’ en de cursus ‘Horseboy Method 1’ heb ik vorig jaar afgerond.  

Steeds meer leer ik om met een open hart naar de wereld te kijken en dankbaar te zijn voor alles wat ik in mijn eigen hutkoffertje meedraag. Ik geloof dat ik hierdoor – samen met de paarden – ook kids het gevoel kan geven dat ze gezien worden en er helemaal mogen zijn.

En wat ben ik blij dat oma gelijk heeft gehad!

Gerard Siemerink

'ik voel mij vereerd dit te mogen en kunnen doen'

Na meer dan 40 jaar werkzaam te zijn geweest in de grond, weg en waterbouw ben ik in 2016 met pensioen gegaan. Samen met Marianne, Hedy en Suzanne ben ik bezig een droom waar te maken, voor ons allen een grote uitdaging. Ik voel mij vereerd dit te mogen en kunnen doen. Het is fantastisch als je deze kinderen ziet genieten van de paarden, de vakantieactiviteiten en het maken van boswandelingen met het paard. Fijn om hieraan mee te werken. Het verzorgen van de paarden (voeren, uitmesten, etc) doe ik met veel plezier. Ook al het kluswerk op het terrein geeft mij veel voldoening. 

Gerard def

Vrijwilligers & Stagiairs

Ons team wordt versterkt door diverse vrijwilligers en stagiairs. Samen dragen we zorg voor de training en dagelijkse verzorging van onze dieren. Ook gaan we, onder leiding van Gerard, op het terrein aan de slag. 
Bij de activiteiten met de paarden wordt het team, waar nodig, ondersteund door vrijwilligers en/of stagiairs.

Ook vrijwilliger worden of stage lopen op Buitencentrum Het WIJ-land? Dat kan, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Stage dierverzorging

* Niveau 2
* Niveau 3

stage paardenhouderij

* Niveau 3