De paarden

Onze meest trouwe collega's

Onze paarden zijn de meest trouwe collega’s die we kunnen wensen. Ze zijn met veel zorg uitgezocht op hun karakter en met veel liefde en rust opgeleid tot coachingspaard. 

paarden banner

Leven in een kudde

We houden onze paarden zo natuurlijk mogelijk. Dat betekent dat ze leven in een kudde, 24/7 ruwvoer ter beschikking hebben en bepalen zelf of ze binnen of buiten zijn.

Natural Horsemanship

Wij trainen op basis van natural Horsemanship. Dat helpt de band tussen ons en de paarden te verstevigen èn zorgt ervoor dat we dezelfde taal spreken als onze paarden. 

Samen met professionals

Wij werken samen met diverse professionals uit de paardenwereld. Onze hoefsmid, dierenarts, maar ook de osteopaat betrekken onze deelnemers graag wanneer ze met onze paarden aan de slag zijn. 

Gentle
Onze grote vriendelijke reus

Gentle is een grote ruin met een klein hartje. HIj is een trouwe vriend en eigenlijk is niets hem te gek. Door zijn grootte is hij ook geschikt voor het duo-rijden. Gentle wordt ingezet bij alle activiteiten van de zorgstal. 

Bonté
Onze coole kikker

Bonté is niet snel ergens van onder de indruk. Bonté is namelijk liever lui dan moe. Buitenrijden is wat zij het liefste doet, ook is ze altijd in voor een kunstje of even lekker knuffelen. Bonté wordt ingezet bij alle activiteiten van de zorgstal. 

Gertje
Onze kleine grote held

Gertje is de meest eigenwijze van het stel. Deze kleine man heeft een groot karakter. Gertje is dol op knuffelen, buitenrijden en springen. Gertje staat bij ons in bruikleen en wordt ingezet bij alle activiteiten van de zorgstal. 

 

Bobby
Onze charmeur

Bobby is veruit de knapste pony die we ooit gehad hebben. Helaas heeft hij niet altijd lieve mensen om zich heen gehad. Vanwege trauma kan hij helaas (nog) niet gereden worden. Bobby is dol op knuffelen en poetsen en wordt daarnaast ingezet bij het werken aan de hand en de boswandelingen.

 

Frits
Onze dappere dodo

Frits is één van de meest brave pony’s die we ooit ontmoet hebben. Hij is niet snel onder de indruk, en heeft een hart van goud. Helaas heeft Frits artrose in zijn knieën. Daarom wordt Frits ingezet als onze knuffel,- en stappony. 

 

Andy
onze grappenmaker

Andy is een grote grappenmaker. Altijd opzoek naar iets om vast te pakken met zijn grote lippen. Andy is het paard van Suzanne. Hij is erg sensitief en gevoelig, daarom wordt hij (nog) niet zoveel ingezet voor de activiteiten van de zorgstal.