Paarden Coaching

kindercoaching met paarden

Kinderen en paarden hebben veel met elkaar gemeen. Ze leven in het hier en nu, zijn hun speelsheid (nog) niet verleerd en zijn grotendeels afhankelijk van de volwassenen om hun heen. 

Maar soms is het ook best lastig om kind te zijn. Hoe geef je je grenzen aan, hoe maak je contact met anderen als je eigenlijk best onzeker bent en wat hoe moet je omgaan je met al die gekke emoties in je lijf.

Paarden zijn hierin perfecte leermeesters. En samen met het paard nieuwe dingen ervaren is voor kinderen een ervaring die helemaal niet voelt als coaching of therapie. 

Spelenderwijs werken we in de coachingsessies samen met onze pony’s aan jouw hulpvraag. Dit doen we vaak naast de pony, maar soms ook vanaf zijn of haar rug. Uiteraard betrekken we ook jouw ouders hierbij, want zeer waarschijnlijk willen jullie stiekem toch hetzelfde:

Dat jij gelukkig bent!

Naast een persoonlijk coachingstraject kan je bij ons ook terecht voor “Pony Power voor Kids“; een sociale vaardigheidstraining voor kinderen mèt pony’s!

Spiegelen met paarden

Voor het paard is het belangrijk om te weten of zijn kudde veilig is. Door plaats te nemen in een afgesloten ruimte met het paard worden wij onderdeel van zijn kudde. De reactie van het paard op jouw aanwezigheid, kan mooie inzichten brengen. 

 

Paarden zijn van nature altijd aanwezig in het hier en nu. Ze kunnen simpelweg niet anders. Als prooidier en kuddedier is het belangrijk om te weten of de kudde veilig is. Te weten waar (emotionele) pijn zit bij kuddegenoten, te weten hoe het met de energiehuishouding van de ander gesteld is.  Dit alles om in staat zijn om met de kudde te kunnen vluchten wanneer nodig.

 

 

Bij paardencoaching maken we gebruik van dit mechanisme. Het paard zal door middel van zijn lichaamshouding en gedrag laten zien waar jouw ruimte voor ontwikkeling ligt. Als coach vertaalt Hedy het gedrag naar wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Dit resoneert soms direct, soms pas na enkele dagen of zelfs weken. 

 

Spiegelen met paarden bieden wij aan voor (jong)volwassenen