coaching

Het belangrijkste in je leven ben jij

Als jij meer kwaliteit van leven wilt dan ga je op weg

Op weg met wat er is naar wat jij graag wilt

“Het maakt mij iedere keer weer een dankbaar mens als ik erbij mag zijn wanneer dit proces zich ontvouwt”

marianne

Marianne is opgeleid als Transpersoonlijk Coach bij het ICU. Wat haar in deze opleiding aansprak is de boodschap dat alles er mag zijn. Dat je het mag omarmen en ermee zijn.  Dit fenomeen herkent ze vanuit de mindfulness waar je door zonder oordeel bij het issue te blijven komt tot acceptatie. Transpersoonlijk coachen gaat niks uit de weg. Alles wat je nodig hebt is een bereidheid en geduld om aanwezig te zijn bij wat er speelt.

Wat ze als coach doet is vooral luisteren. Tegelijkertijd is dat ook wat jij doet. Luisteren naar jezelf. Wat zeg je nu eigenlijk. Klopt het met wat er echt is? Of is er sprake van een oude overtuiging, aanname, schuld of schaamte. Is er een emotionele blokkade? 

Wat we tijdens de sessie proberen is zonder oordeel contact maken met wat er voorbij komt en hier mededogen mee hebben. Steeds weer blijkt dat als je deze eerlijkheid kunt vinden er meer ruimte komt. En in deze ruimte is plaats voor helderheid, rust, schoonheid, liefde. Daar kunnen problemen niet tegen en beginnen op te lossen. Dit vraagt geduld en jezelf de tijd geven om door te gaan op de ingeslagen weg. 

Marianne is breed opgeleid. Ze is onderlegd in verschillende methodes en technieken. Deze worden, waar gewenst, ingezet in de coachingssessies.  

De Yucel methode

Geeft vaak snel inzicht in wat je draagkracht en draaglast zijn. Yucel ontwikkelde een blokkendoos, waarmee je door opstelling inzicht krijgt in wat er nu is en wat je graag zou willen. 

Lichaamswerk

Mindfulness, ademhaling en TRE® zijn behulpzaam om te ervaren wat er in het moment speelt.

Kwadrant van Ofman

Een model om je eigenschappen in beeld te brengen. Het beschrijft karaktereigenschappen of kwaliteiten en hoe ze op elkaar inspelen.
Vier termen: kernkwaliteit, valkuil, allergie en uitdaging.  

Klang, Rhytmus & Körper

Marianne heeft de opleiding non-verbale psychotherapie gevolgd bij de Duitse Dr Wolfgang Strobel. Geluid en beweging zijn natuurlijke stressontladers maar ook deurtjes voor inzicht.  

TRE®

Soms ontstaat er in een stiltemoment een ontlading op een dieper level in het lichaam. Door Mariannes opleiding als TRE provider herkent ze dit snel, kan ze het ruimte geven en begeleiden.