Dagbesteding

vanaf begin 2023

Op dit moment zijn wij druk bezig om de vergunningen voor de verbouwing van één van onze loodsen tot dagbestedingscentrum rond te krijgen. 

Inmiddels hebben wij een vergunning om onze zorg-activiteiten te starten vanuit de kantine. Op dit moment werken wij aan het dossier voor het onderaannemerschap, zodat wij ons onder de gecontracteerde zorgaanbieders kunnen scharen. 

Wij zijn dus nog niet geopend voor dagbesteding.
Wel presenteren we onze plannen graag alvast op deze site. 

We hopen eind 2022 te kunnen starten met de verbouwing, na de verbouwing zal ook de logeeropvang aangeboden worden. 

Begin 2023 hopen wij te kunnen starten met de dagbesteding vanuit onze huidige kantine.  

Dagbesteding

  • Persoonlijke aandacht
  • Werken aan persoonlijke doelen
  • Natuurlijke omgeving, prikkelarm
  • Samen (zorgen)
  • Regelmaat in de dag

Zorgstal Het WIJ-land richt zich op kinderen en jongeren (6+) met een prikkelverwerkingsstoornis. Wij bieden straks dagbesteding aan in een kleinschalige en familiare setting.

Samen dragen we zorg voor alle dagelijkse bezigheden op stal, zoals het voeren, uitmesten en verzorgen van de paarden en kleine boerderijdieren. Daarnaast hebben we een grote natuurspeeltuin en een ruim dagbestedingscentrum.

Bij ons mag je zijn wie je bent, iedereen met zijn eigen talent. Je bent bij ons het best op je plek als je houdt van buiten zijn, dieren en veel bewegen.

Hoewel we iedere keer weer andere, vaak ook creatieve activiteiten doen, zit er veel regelmaat in de dag. Dit is belangrijk voor onze dieren, maar helpt ons ook om te weten waar we aan toe zijn.

Onder andere met de paarden gaan we aan de slag met jouw persoonlijke doelen. De zorg die we leveren wordt afgestemd op jouw zorgplan of behoeften. De paarden op het WIJ-land zijn grote therapeutische talenten. Ze helpen je steviger in je schoenen te gaan staan, spiegelen jouw gedrag en zullen nooit oordelen.

Dagbesteding bieden we straks aan op woensdag,- en vrijdagmiddag. Op andere dagen ben je welkom voor individuele begeleiding, paardencoaching of paardrijles.

Naast dagbesteding bieden we straks ook logeeropvang aan. Om het weekend kan je dan 24-uur bij ons verblijven. Terwijl wij er samen op uit gaan, hebben je ouders dan even alle aandacht voor je broers/zussen of elkaar.