Dagbesteding

Samen jezelf zijn

Zorgstal Het WIJ-land richt zich op kinderen en jongeren (6+) met een prikkelverwerkingsstoornis. Wij bieden dagbesteding aan in een kleinschalige en familiare setting. Dit doen we zowel in een groep als individueel. 

Samen dragen we zorg voor alle dagelijkse bezigheden op stal, zoals het voeren, uitmesten en verzorgen van de paarden en kleine boerderijdieren. Daarnaast hebben we een grote natuurspeeltuin en een gezellige kantine. Ook hebben we een bloementuin en een perma-moestuin die we samen ieder seizoen weer laten bloeien en groeien. 

Bij ons mag je zijn wie je bent, iedereen met zijn eigen talent. Je bent bij ons het best op je plek als je houdt van buiten zijn, dieren en veel bewegen.

Hoewel we iedere keer weer andere, vaak ook creatieve activiteiten doen, zit er veel regelmaat in de dag. Dit is belangrijk voor onze dieren, maar helpt ons ook om te weten waar we aan toe zijn.

Onder andere met de paarden gaan we aan de slag met jouw persoonlijke doelen. De zorg die we leveren wordt afgestemd op jouw zorgplan of behoeften. De paarden op het WIJ-land zijn grote therapeutische talenten. Ze helpen je steviger in je schoenen te gaan staan, spiegelen jouw gedrag en zullen nooit oordelen.

Dagbesteding in de groep bieden we straks aan op woensdag,- en vrijdagmiddag. Op andere dagen ben je welkom voor individuele begeleiding of paardencoaching.

Naast dagbesteding bieden we na de verbouwing ook logeeropvang aan. Om het weekend kan je dan 24-uur bij ons verblijven. Terwijl wij er samen op uit gaan, hebben je ouders dan even alle aandacht voor je broers/zussen of elkaar.

 

Dagbesteding

  • Persoonlijke aandacht
  • Werken aan persoonlijke doelen
  • Natuurlijke omgeving, prikkelarm
  • Samen (zorgen)
  • Regelmaat in de dag

Dagbesteding bieden wij zowel individueel als in een groep aan. 

Voor kinderen en jongeren die vergoeding ontvangen vanuit de WLZ zijn wij al beschikbaar. 

Kinderen en jongeren die vergoeding ontvangen vanuit de jeugdwet kunnen op korte termijn bij ons terecht. Op dit moment werken wij aan het behalen van het kwaliteitskeurmerk ‘Kwaliteit laat je zien’. Zodra deze binnen is kunnen ook deze kinderen en jongeren bij ons terecht. 

Wil jij (straks) bij ons op de zorgstal komen? Maak alvast een afspraak om kennis te maken en de sfeer bij ons te komen proeven. Jij en je ouders/verzorgers zijn van harte welkom! 

Wij hebben de bouwvergunning voor het verbouwen van één van onze loodsen tot dagbestedingscentrum met logeervoorziening binnen! Wij hopen zomer 2023 te kunnen starten met de verbouwing, na de verbouwing zal ook de logeeropvang aangeboden worden.