Individuele Begeleiding

van ontprikkeling
naar ontwikkeling

Op zoek naar een plek waar individuele begeleiding ook ècht individueel is? Dan ben je bij ons op de juiste plek. 

Kinderen en jongeren zijn bij ons van dinsdag t/m vrijdag welkom voor individuele begeleiding. Op de meeste momenten zijn er slechts drie deelnemers en begeleiders aanwezig op ons ruime terrein. 

Kinderen en jongeren bezoeken Het WIJ-land om verschillende redenen en met verschillende doelen. 

Als je niet of deels naar school gaat,
ben je van harte welkom op Het WIJ-land. Je komt dan één of meerdere dagdelen naar de zorgstal. We gaan samen aan de slag en zorgen voor structuur in jouw dag. We kijken goed naar wie jij bent en wat jij leuk vindt. We zorgen voor de dieren, ontspannen in de kantine en proberen voorzichtig grenzen te verleggen tbv een  terugkeer naar school, studie of werk. Ook schoolwerk begeleiding behoort tot de mogelijkheden. 

Als je vastloopt en een specifieke hulpvraag hebt,
kan je ook komen voor individuele begeleiding. Je komt dan één of meerdere uren per week naar ons toe. Wij kunnen je helpen bij allerlei verschillende vaardigheden waaronder; sociale en emotionele vaardigheden, cognitieve vaardigheden of het aanleren van dagelijkse of executieve vaardigheden. Dat doen we vaak in samenwerking met onze pony’s. Je doet het wel zelf, maar niet alleen!

Als je behoefte hebt aan meer ritme en structuur in je dag,
ben je welkom voor individuele dagbesteding. Je komt dan één of meerdere dagdelen naar de zorgstal. We gaan samen aan de slag en zorgen voor structuur in jouw dag.

Ook kinderen en jongeren met een WLZ-indicatie zijn welkom op Het WIJ-land. Non-verbale kinderen met ASS (tot VG5 niveau) kunnen bij ons begeleid worden. We kijken welke vaardigheden jij al aangeleerd hebt en welke (ADL-) vaardigheden we jou bij kunnen ondersteunen. 

  • Ruimte om jezelf te zijn 
  • Stimuleren van (executieve) vaardigheden
  • Vakkundige 1:1 begeleiding
  • Meedoen – Samendoen