MYmind

Ben jij vaak druk?

Heb jij moeite om je aandacht erbij te houden?

Heb jij moeite om je te concentreren?

Ben jij erg reactief?

dan kan een MYmind training je helpen!

MYmind

MYmind wordt ingezet bij kinderen en jongeren met AD(H)D, ASS en gedragsstoornissen. Net als in andere mindfulness-trainingen richt de MYmind zich op het bewust worden van je aandacht. Voor kinderen en jongeren met aandachtsproblemen is het opmerken van je reactiepatronen een belangrijk onderdeel van de oefening. Bewustworden van je emoties en je reacties op je emoties blijkt steeds weer een deurtje naar verandering. 

 

Kinderen en ouders volgen samen de training. Dit is belangrijk zodat ouders hun kind kunnen begeleiden tijdens de oefeningen, maar zich ook bewust worden van hun eigen stress-reactiepatronen. Dit is behulpzaam om gezamenlijk te komen tot verandering. Uiteindelijk komt er meer inzicht en een meer accepterende houding naar het kind toe. Ouders en kind doen hier dus tegelijkertijd hun voordeel mee. 

"door bewustwording komt er ruimte voor creativiteit en verandering"

MYmind is een mindfullness training voor kinderen &  jongeren met aandachts- en gedragsproblemen èn hun ouders. 

 MYmind bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
(geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar)

Marianne volgde tot opleiding MYmind-trainer bij prof. dr. Susan Bögels

Onderzoek laat zien dat MYmind training tot substantiële vermindering van aandachts,- gedrags,- & regulatieproblemen leidt en een verbetering in het welzijn van zowel kinderen als ouders leidt. Het vermindert ouderlijke over-reactiviteit en de kwaliteit van de ouder-kind relatie verbetert. Deze resultaten zijn zowel bij gezinnen met kinderen met AD(H)D, ASS als gedragsstoornissen aangetoond.