Hedy Siemerink

Ik ben Hedy… een geboren en getogen “buitenmeisje”. Ik heb onwijs veel hart voor mens, dier en natuur, en dat hoop ik op anderen over te mogen brengen!

Ik ben opgegroeid in een warm en aandachtig gezin. In een oude boerderij, met wat schapen, geiten, kippen en in huis de honden en katten.  Als jong meisje had ik al een enorme band met de dieren op ons terrein. Ik huilde liever uit bij de schapen dan bij mijn ouders en onze hond was mijn beste vriend. Later kwamen daar de paarden bij. Als puber kwam ik op de middelbare school in aanraking met theater. Ik verdeelde mijn vrije tijd tussen de paarden en het theater.

Na mijn middelbare school volgde ik de docent theater opleiding aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Omdat ik al snel het contact met het ‘buitenmeisje’ in mij miste, volgde ik daarna bij Paard Centraal in Dalfsen een drie-jarige opleiding tot holistisch (Holos is Grieks voor ‘geheel’) instructeur en trainer voor paarden. Op mijn opleiding leerde ik kijken naar het paard als geheel, maar ook naar de combinatie tussen paard en ruiter. In de eerste jaren na mijn opleiding gaf ik paardrijlessen aan kinderen.

Helaas liep ik in 2014 iets te hard tegen een deurpost op, met een whiplash tot gevolg. Actief als ik ben, beviel dat stil zitten maar niets. Al met al mondde die whiplash uit in een zware depressie. Ik kon mijn energie niet kwijt en moest opzoek naar nieuwe en betere copingmechanismen. Sindsdien kan ik maar één ding doen, heel dicht bij mezelf blijven! Kortom, terug naar mijn passie!

Ik wil betekenisvol mogen zijn voor anderen, zorg mogen dragen en een bijdrage leveren aan een betere toekomst. En hoe dit beter te doen dan mijn passie te volgen…. Mijn passie voor mens, dier en natuur!