Danique Lubbers

Al vanaf kleins af aan ben ik graag bij dieren. Als kind was ik best een druktemaker. Toen ik zeven jaar was kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden. Mijn ouders zagen dat ik hier veel rustiger van werd, daarom kreeg ik al snel mijn eerste pony; Daisy.

Sindsdien heb ik altijd paardgereden. Als 12-jarige ging ik op ponykamp bij PaardCentraal. Hedy was daar één van mijn instructeurs. Na het ponykamp ging ik bij Hedy paardrijlessen volgen.

Ik was nogal een dwaze puber, thuis maakte ik ruzie en ook op school ging het niet altijd makkelijk. Huiswerk vond ik stom en vrienden maken vond ik lastig. Bij de paarden vond ik rust en leerde ik stapje voor stapje mezelf steeds beter kennen.

Daar hebben de lessen van Hedy mij bij geholpen. Ik vond bij haar een luisterend oor, maar vooral vertrouwen en veiligheid. Dat hielp mij om beter te worden met mijn paard, maar ook in het contact met mijn ouders, opa, oma en broertje.

Gentle is vroeger mijn paard geweest en hoewel ik hem soms best groot en spannend vond, leerde ik zo goed op hem en mezelf vertrouwen,  dat we uiteindelijk in volle galop door het meer heen gingen. Dat was voor mij een heel bijzonder moment.

Na het halen van mijn VMBO-diploma heb ik de opleiding tot dierenartsassistente gedaan. Als klein kind vond ik het al fijn om zorg te dragen voor zieke dieren, dus die keuze was heel makkelijk voor mij.

Naast mijn baan als dierenartsassistent werk ik als vrijwilliger bij het WIJ-land. Dit doe ik omdat ik heel goed weet wat de lessen van Hedy bij mij teweeg hebben gebracht. Het gaf mij heel veel rust en zelfkennis. Ik weet zelf dus goed wat het kan doen om samen met Hedy en de paarden bezig te zijn.

Het werken met kinderen vind ik erg leuk. Ik vind het makkelijk om kinderen te begrijpen, ze doen simpelweg niet zo moeilijk! Bij het WIJ-land mag ik dat doen in combinatie met het werken met paarden, waar voor mij heel veel hart en passie ligt.

Ik doe mijn best om bij zoveel mogelijk activiteiten van het WIJ-land aanwezig te zijn. Het bedrijf van Hedy is gevestigd op het terrein van mijn ouders. Daardoor is het voor mij makkelijk om ook in de dagelijkse zorg van de paarden mee te helpen.

Ik heb zelf een 5-jarige tinkerruin genaamd Morgan. Morgan is sinds zomer 2019 mijn paard. In het najaar ga ik onder begeleiding van Hedy hem opleiden als rijpaard.