Paarden Coaching

Voor het paard is het belangrijk om te weten of zijn kudde veilig is. Door plaats te nemen in een afgesloten ruimte met het paard worden wij onderdeel van zijn kudde. De reactie van het paard op jouw aanwezigheid, kan mooie inzichten brengen.

Paarden zijn van nature altijd aanwezig in het hier en nu. Ze kunnen simpelweg niet anders. Als prooidier en kuddedier is het belangrijk om te weten of de kudde veilig is. Te weten waar (emotionele) pijn zit bij kuddegenoten, te weten hoe het met de energiehuishouding van de ander gesteld is.  Dit alles om in staat zijn om met de kudde te kunnen vluchten wanneer nodig.

Bij paardencoaching maken we gebruik van dit mechanisme. Het paard zal door middel van zijn lichaamshouding en gedrag laten zien waar jouw ruimte voor ontwikkeling ligt. Als coach vertaal ik het gedrag van het paard naar wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Dit resoneert soms direct, soms pas na enkele dagen of zelfs weken.

Paardencoaching kan lang doorwerken. Daarom adviseer ik om niet vaker dan 1x per twee a drie weken een sessie paardencoaching in te plannen. Bij voorkeur plan ik de paardencoaching sessies op woensdag of vrijdag ochtend.